Geschiedenis

Ontstaan

In 1966 werd de Gebouwen Onderhoud-Maatschappij, ofwel 'Gom', door de heer Geurts opgericht als handelsonderneming in schoonmaakartikelen. In 1972 sloot hij een contract af met de gemeente Rotterdam. Dat was de start van een onstuitbare groeispurt. De omzet bedroeg al snel 10 miljoen gulden. Na verloop van tijd bleek er ook behoefte te bestaan aan diensten zoals schilderwerk, interieurbouw en onderhoud van sanitair. De Rotterdamse organisatie speelde hier snel op in, bij opdrachtgevers over heel Nederland. 'Schoonmaakorganisaties moeten veel verder gaan dan schoonmaak alleen', zo luidde toen al het motto van de oprichter.  

Facilitaire combinatie ‘Facilicom’

Gom groeide verder uit tot een van de grootste en meest toonaangevende schoonmaakorganisaties van Nederland. Met ruim 8.000 medewerkers en kennis van verschillende branches maakt het voortaan deel uit van de facilitaire groep Facilicom.

Op naar België

In 1974 sloeg Facilicom zijn vleugels uit naar België om ook hier te starten met schoonmaak. De naam blijft Gom, maar staat nu voor 'General Office Maintenance'. Momenteel evolueert Gom met haar zusterbedrijven naar een managementorganisatie die gespecialiseerd is in facilitaire dienstverlening.