Planet

De ‘P’ van Planet is in de volledige Gom-organisatie verankerd: van ons energie-efficiënte hoofdkantoor in Schiedam (NL) tot de materialen en middelen die wij gebruiken op de werkvloer. Hiermee tonen wij aan dat wij ook onze verantwoordelijkheid opnemen inzake milieu.

MVO in onze dagelijkse praktijk

Gom maakt, waar mogelijk, gebruik van de microvezel-systematiek, waardoor minder schoonmaakmiddelen nodig zijn.

  • Al sinds 2004 werken wij dagelijks met ‘niet geclassificeerde’ reinigers . Dit betekent dat onze producten niet-irriterend en minder milieubelastend zijn.
  • Doseersystemen en navulflacons op de werkvloer zorgen voor de juiste dosering. Zo voorkomen wij verspilling van schoonmaakmiddelen en dragen we bij aan een groener milieu. Bij een schoonmaaktaak van twee uur per dag bijv. is één flacon voldoende om één tot twee jaar schoon te houden. Bovendien zijn er minder transporten nodig naar onze werklocaties en er is minder verpakkingsafval.
  • Milieubesparend schoonmaken is een belangrijk onderdeel tijdens onze introductie-opleiding (GIBI), die elke medewerker volgt voor de start van de werkzaamheden.
  • Wij beschikken over het ISO 14001 milieucertificaat.

 

Door de grote impact van schoonmaakproducten op het milieu streven wij een steeds groenere aanpak na. Zo kozen we voor  Orbio (waarbij alkalische reinigingsmiddelen werden vervangen door Split Stream technology) en de Cradle2Cradle producten van Ecover (pionier in schoonmaakproducten met het ‘Cradle to Cradle Certified Silver Keurmerk’). Inderdaad, Gom zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om haar voetafdruk te verkleinen. Ook het ‘Gom goes for Zero’ programma is hier een mooi voorbeeld van.

Triple P: Hier leest u meer over de andere P's: People en Profit.