People

Schoonmaak is mensenwerk, onze mensen zijn ons kapitaal

Schoonmaakservice draait om mensen. Dé kernbegrippen van ons HR-beleid zijn daarom hostmanship, opleiding, coaching, carrièreplanning en diversificatie (zowel sociaal als etnisch). Het Gom-team is dan ook een hecht team!

Optimale arbeidsomstandigheden

Onze schoonmaak is een service die staat of valt met de inzet van onze medewerkers. Daarom ondernemen we alle mogelijke stappen om de arbeidsomstandigheden te optimaliseren. Wij richten ons daarbij niet alleen op ons huidige personeel, maar geven ook alle kansen aan herintreders, medewerkers met een sociale beperking enz.

Tevreden medewerkers stralen geluk uit

Gom vindt het belangrijk dat elke medewerker lekker in zijn vel zit. Daarom gaan wij met hen in gesprek over leefstijl, gezondheid en werk. Naast de dagelijkse regels, procedures en technische eisen zijn we bovendien ook begaan met hun ontwikkeling en beleving. Als ze groeien in hun kennis, voelen ze zich goed bij ons en daar plukt u als klant eveneens de voordelen van. Al onze medewerkers krijgen daarom een aangepast opleidingsplan.

Hostmanship

Hostmanship begint bij het welkom heten van jezelf en elkaar. Hostmanship helpt ons te ontdekken wat voor de ander belangrijk is. Of dat nu een klant, een medewerker of één van onze eigen Gommers is. Lees hier meer over Hostmanship.

Uiteraard zijn wij ook lid van de sectororganisatie ABSU.
Triple P: Hier leest u meer over de andere P's: Planet en Profit.