Openbare ruimten (trappenhuisreiniging)

Openbare ruimten is echt een specialisme!

Het schoonmaken van diverse panden van woningcorporaties, VVE's, vastgoedbeheerders is een vak apart en kan niet vergeleken worden met de reguliere schoonmaak. Om die reden zien wij dit als een specialisme. Niet alleen de opdrachtgever is onze klant, maar elke dag hebben we ook te maken met de duizenden bewoners die we ook allemaal als klant zien.

Schone ruimten zijn uiteraard fijn. Maar een schoonmaakbedrijf dat net dat beetje extra geeft, kan een groot verschil maken. Woningcoöperatie Woonstad Rotterdam vertelt hieronder hoe de schoonmakers van Gom het verschil maken door de bewoners centraal te stellen.

Onze medewerkers zijn een vertrouwd gezicht op de panden

Met ruim 80 fulltime medewerkers maken we iedere dag ruim duizend objecten schoon en dragen wij bij aan de beleving van de bewoners. Om die reden werken zij op vaste objecten, is bij de bewoners het werkprogramma bekend en is er nauw contact met de wijkbeheerders. De bewoners zien een bekend gezicht omdat onze medewerker "kind aan huis" is op de objecten. Hierdoor zijn we ook in staat om de werkprogramma's op maat te maken en zijn wij flexibel gedurende de contractperiode om deze werkzaamheden aan te passen waar en wanneer noodzakelijk. Dit gebeurt altijd in overleg met de klant. Want het gaat niet alleen om de schoonmaak, maar ook om het signaleren van gebreken, helpen van bewoners in onverwachte situaties en het bedenken van zaken waardoor de kwaliteit verbeterd.

Het gaat juist niet alleen om de schoonmaakkwaliteit; onze medewerker is ook kind aan huis en houdt een oogje in het zeil!

Aan welke werkzaamheden moet u denken

  • Schoonmaak van galerijen, portieken, entrees, trappenhuizen et cetera.
  • Glasbewassing en gevelreiniging.
  • Het reinigen van daken en dakgoten.
  • Vloeronderhoud.
  • Schoonmaken van containerruimten (onder andere containers schoonspuiten en vuilafvoer).
  • Verwijderen van graffiti, kauwgom en onkruidvrij maken van de directe omgeving.
  • De inzet van een servicehost, die naast zijn reguliere werkzaamheden ook de rol van huismeester en receptionist kan vervullen.
  • Het (periodiek) reinigen van liften en liftschachten. De liften in verband met een schone uitstraling, maar voor liftschachten is het belangrijk dat deze goed onderhouden worden in verband met brandgevaar. Periodieke schoonmaak van de liftschachten betekent ook minder onderhoud en storingen.